UGAL

Brevete de invenție internaționale acordate EPO, USPTO în perioada 2017-2020

Nr. Titlu Identificator Nr. înreg. Inventatori/titulari
1. x x x x

Pentru perioada de referință nu exista nici un brevet de invenție internațional înregistrat în evidențele D.F.C.T.T.

 

Solicitări de brevet de invenție internaționale acordate EPO, USPTO în perioada 2017-2020 

Nr. Titlu Identificator Nr. înreg. Inventatori/titulari
1. x x x x

Pentru perioada de referință nu exista nici o solicitare de  brevet de invenție internațional înregistrat în evidențele D.F.C.T.T.

 

Brevete de invenție naționale acordate în perioada 2017-2020 

Nr. Titlu Identificator Nr. înreg. Inventatori/titulari
1. Compozit polimeric, multifuncțional, cu arhitectură multistrat [descarcă] RO 128729 B1 A 2011 01228
An brevet 2017
Andrei Gabriel,
Cîrciumaru Adrian,
Dima Dumitru,
Murărescu Monica
2. Procedeu de obținere a materialelor compozite polimerice cu nanotuburi de carbon prin dispersie succesivă mecanică, ultrasonică și magnetică RO 127396 B1 A 2010 00859
An brevet 2017
Dima Dumitru,
Murărescu Monica,
Andrei Gabriel,
Cîrciumaru Adrian
3. Pendul balistic pentru teste de impact [descarcă] RO 127436 B1 A 2010 01070
An brevet 2017
Andrei Gabriel,
Andrei Laurenția
4. Matrice epoxidică, aditivată cu nanotuburi de carbon și amidon [descarcă] RO 128730 B1 A 2011 01229
An brevet 2017
Cîrciumaru Adrian,
Andrei Gabriel,
Dima Dumitru,
Murărescu Monica
5. Procedeu pentru ascuțirea hiperboloidală a burghielor multităiș cu muchie de așchiere în arc de cerc [descarcă] RO 127177 B1 A 2010 00674
An brevet 2017
Teodor Virgil Gabriel,
Baroiu Nicușor,
Fetecău Cătălin,
Berbinschi Silviu,
Oancea Nicolae
6. Dispozitiv pentru compensarea erorilor sistematice la alezarea pieselor cu dimensiuni extreme [descarcă] RO 127276 B1 A 2010 00605
An brevet 2018
Gabriel Radu Frumușanu,
Alexandru Epureanu,
Vasilică Marinescu,
Lucian Vasiliu
7. Produs vegetal tartinabil și procedeu de obținere a acestuia [descarcă] RO 131180 B1 A 2015 00725
An brevet 2018
Livia Pătrașcu,
Liliana Aprodu,
Ina Vasilean,
Marian Neculau
8. Nanomaterial hibrid, film dielectric transparent obținut din acesta și procedeu de obținere a filmului dielectric transparent [descarcă] RO 130949 B1 A 2014 00638
An brevet 2019
Viorica Domnica Mușat,
Elena Emanuela Herbei
9. Metodă pentru controlul inteligent al stabilității proceselor de strunjire [descarcă] RO 128669 B1 A 2011 01313
An brevet 2019
Gabriel Radu Frumușanu,
Ionuț Clementin Constantin,
Olguța Marinescu
10. Aliaj cu înaltă biocompatibilitate pentru implanturi dentare [descarcă] RO 132079 B1 A 2015 00880
An brevet 2019
Vasilescu Vlad Gabriel,
Vasilescu Elisabeta,
Pătrașcu Ion
11. Procedeu și instalație tehnologică pentru obținerea nectarului probiotic din dovleac și produsul astfel obținut [descarcă] RO 130817 B1 A 2014 00742
An brevet 2020
Dana Iulia Moraru,
Corneliu Popa,
Luminița Anca Georgescu,
Daniela Borda,
Rodica Segal,
Iulia Lidia Bleoancă
12. Compoziție de aluat pentru biscuiți aperitiv aglutenici [descarcă] RO 132131 B1 A 2017 00158
An brevet 2020
Carmen Cătălina Bolea,
Camelia Vizireanu,
Romulus Marian Burluc,
Daniela Ionela Istrati

 

Cereri de brevet de invenție înregistrate 2017-2020 

Nr. Titlu Identificator Inventatori/titulari
1. Metoda pentru detecția si filtrarea componentelor de interfața din transformarea timp-frecventa Wigner Ville A/00993 din 28.11.2017 Aiordăchioaie Dorel
2. VIBROCHANGE.DS-SISTEM pentru detecția schimbărilor in procese vibratorii folosind tehnici avansate de analiza bazate pe model A/100400/2017 Aiordăchioaie Dorel,
Manolescu Mariane Veronica,
Cioboată Daniela Doina,
Abalaru Aurel Ionel,
Roman Nicu,
Luca Laurențiu
3. Angrenaj necircular pentru modificarea cinematicii mașinii de confecționat cuie A/00586/2017 Andrei Laurenția,
Niculescu Mircea
4. Angrenaj necircular pentru modificarea cinematicii ușii cuptorului de încălzit țagle A/00586/2017 Andrei Laurenția,
Niculescu Mircea
5. Dispozitiv articulat pentru realizarea solicitarii de forfecare pe conturul plăcilor plane A/01126/2017 Chirică Ionel,
Beznea Elena Felicia
6. Parizer din carne de porc cu șrot de cătina fără adaos de nitrit A/01169/2017 Mihalcea Liliana,
Stoica Maricica,
Dima Cristian Vasile,
Alexe Petru
7. Procedeu de obținere a unei băuturi fermentate limpezi slab alcoolice sin soia germinata si băutura astfel obținuta A/00164/2017 Pătrașcu Livia,
Aprodu Iuliana,
Vasilean Ina,
Banu Iuliana
8. Biscuiți tip aperitiv cu extract de cătina obținut prin extracție cu fluide supercritice si biscuiți aperitiv cu extract de cătina microincapsulat in proteine din zer si tehnologii de obținere a acestora A/00289/2017 Stănciuc Nicoleta,
Mihalcea Liliana,
Râpeanu Gabriela.
9. Brioșe cu extract de cătină microincapsulat in proteine din zer si tehnologie de obținere a acestuia A/00509/2017 Ursache (Strîmbei) Florentina Mihaela,
Stănciuc Nicoleta,
Botez Elisabeta,
Andronoiu Doina Georgeta,
Nistor Oava Viorela,
Dumitrașcu Loredana, Râpeanu Gabriela
10. Produs lactat tip desert pe baza de concentrat proteic din zer si cătină si procedeu de obținere a acestuia A/00045/2017 Ursache (Strîmbei)  Florentina Mihaela,
Botez Elisabeta,
Stănciuc Nicoleta,
Andronoiu Doina Georgeta,
Nistor Oava Viorela,
Turturică Mihaela,
Râpeanu Gabriela
11. Compoziție de aluat pentru biscuiți aperitiv aglutenici A/00158/2017 Carmen Cătălina Bolea,
Camelia Vizireanu,
Romulus Marian Burluc,
Daniela Ionela Istrati
12. Pâine cu adaos de pudră de măceșe și procedeu de obținere a acesteia A/00697/2018 Turtoi Maria,
Pircu Vartolomei Nicoleta
13. Metoda si instalație pentru decontaminarea produselor alimentare granulare cu lumina ultravioleta A/2018/00402 Turtoi Maria,
Rumeus Iurie
14. Produs lactat tip desert refrigerat pe bază de lapte de capră și procedeu de obținere a acestuia A/00552/2018 Nistor Oana Viorela,
Mocanu Gabriel Dănuț,
Botez Elisabeta,
Andronoiu Doina Georgeta
15. Produs vegetal ready-to-eat destinat persoanelor vârstnice A/00188/2018 Nistor Oana Viorela,
Olaru Lucian Daniel,
Botez Elisabeta,
Andronoiu Doina Georgeta
16. Procedeu de obținere a unui produs fermentat din leguminoase germinate și produsul astfel obținut A/00314/2018 Pătrașcu Livia,
Vasilean Ina,
Aprodu Iuliana
17. Ingrediente microîncapsulate pe bază de extracte antocianice din coji de vinete, și peptide bioactive din zer cu funcționalitate ridicată pentru utilizări în industria alimentară A/00778/2018 Condurache Nina Nicoleta,
Bahrim Elena Gabriela,
Râpeanu Gabriela,
Stănciuc Nicoleta
18. Ingredientele funcționale formulate pe bază de extracte flavonoidice din coji de ceapă galbenă și peptide bioactive din zer pentru utilizări in industria alimentară A/00975/2018 Milea Ștefania Adelina,
Mihalcea Liliana,
Bahrim Gabriela Elena,
Vasile Aida Mihaela,
Râpeanu Gabriela,
Stănciuc Nicoleta
19. Colorant pe bază de cătină și sânge în vederea reducerii nitritului rezidual, pentru industria cărnii A/00352/2018 Stoica Maricica,
Alexe Petru,
Dima Cristian Vasile
20. Matriță pentru ambutisare hidraulică cu membrana elastică A/01074/2018 Păunoiu Viorel,
Teodor Virgil,
Baroiu Nicușor
21. Metodă de pilotare a mașinilor unelte A/00299/2018 Frumușanu Gabriel Radu
22. Procedeu pentru obținerea înghețatei din zer concentrat și fructe A/00820/2018 Borda Daniela,
Bleoancă Iulia Lidia,
Popa Ana Georgiana,
Chirilă Alina Marina
Popa Corneliu
23. Procedeu de obținere a unui colorant sub formă de pulbere, pe bază de nitrozohemoglobină (NOHb), pentru utilizarea la obținerea preparatelor comune din carne A/01102/2018 Alexe Petru,
Stoica Maricica,
Dima Cristian Vasile
24. Procedeu de obținere a unui colorant sub formă de pulbere, pe bază de carboxihemoglobină (COHb), pentru utilizarea la obținerea preparatelor comune din carne A/01105/2018 Alexe Petru,
Stoica Maricica,
Dima Cristian Vasile
25. Obținerea unui colorant natural lichid, pe bază de nitrozohemoglobină (II) A/01104/2018 Alexe Petru,
Stoica Maricica,
Dima Cristian Vasile
26. Obținerea unui colorant natural lichid, pe bază de nitrozohemoglobină (I) A/01103/2018 Alexe Petru,
Stoica Maricica,
Dima Cristian Vasile
27. Compozit polimeric cu conductivitate electrică ridicată A/00926/2018 Bria Vasile,
Cîrciumaru Adrian,
Bîrsan Iulian Gabriel
28. Compozit polimeric cu matrice cu gradient de elasticitate A/00927/2018 Cîrciumaru Adrian,
Bria Vasile,
Bîrsan Iulian Gabriel,
Bichescu Cezar Ionuț,
Bunea Mariana,
29. Țesătură hibridă cu proprietăți mecanice superioare A/00297/2019 Bunea Marina,
Cîrciumaru Adrian,
Bria Vasile,
Bîrsan Iulian Gabriel
30. Pregătirea țesăturilor în vederea obținerii unor interfaze de calitate superioară A/00298/2019 Bria Vasile,
Bunea Marina,
Cîrciumaru Adrian,
Bîrsan Iulian Gabriel
31. Amestec polimeric pentru protecții ale suprafețelor la eroziune produsă de cavitație A/00299/2019 Cîrciumaru Adrian,
Bordeașu Ilarie,
Munteniță Cristian,
Ungureanu Claudia Veronica
32. Acoperire polimerică a suprafețelor de bronz pentru creșterea rezistenței acestora la uzura generată de cavitație A 2019 0034
MOLDOVA
Cîrciumaru Adrian,
Bordeașu Ilare,
Munteniță Cristian,
Ungureanu Claudia Veronica
33. Amestec polimeric cu memoria formei A 2019 0033
MOLDOVA
Cîrciumaru Adrian,
Bria Vasile
34. Produse lactate fermentate funcționalizate prin adaos de compozite microîncapsulate pe bază de extracte antocianice din subproduse rezultate de la valorificarea vișinelor A 2019 0032
MOLDOVA
Oancea Ana Maria,
Bahrim Elena Gabriela,
Vasila Aida Mihaela,
Râpeanu Gabriela,
Stănciuc Nicoleta
35. Ingredient multifuncțional pe bază de extracte microîncapsulate din orez negru și lavandă pentru utilizări în industria alimentară A/00466/2019 Anghel Larisa,
Dermengiu Nicoleta Eugenia,
Marian Eugeniu,
Moise Elena,
Stoica Dimitrie,
Dima Cristian Vasile,
Stoica Maricica,
Stănciuc Nicoleta
36. Ingrediente funcționale pe bază de extracte flavonoidice din coji de ceapă galbenă și bacterii lactice co-microîncapsulate și aplicații ale acestora. A/00471/2019 Milea Ștefania Adelina,
Râpeanu Gabriela,
Bahrim Gabriela Elena,
Crăciunescu Oana,
Tatia Rodica,
Oancea Anca,
Stănciuc Nicoleta
37. Ingrediente naturale pe bază de antociani din struguri microîncapsulate în hidrogeluri din proteine din zer pentru utilizări în industria alimentară A/00470/2019 Milea Ștefania Adelina,
Râpeanu Gabriela,
Bahrim Gabriela Elena,
Stănciuc Nicoleta
38. Cultură starter artizanală, produs liofilizat din granulele de chefir de lapte CBI A 00482/2019 Bahrim Gabriela Elena,
Vasile Aida Mihaela,
Cotârleț Mihaela
39. Ingrediente naturale cu funcționalitate multiplă pe bază de extracte antocianice din coji de vinete și bacterii lactice co-microîncapsulate și aplicații ale acestora CBI A 00481/2019 Condurache Nina Nicoleta,
Bahrim Elena Gabriela,
Râpeanu Gabriela,
Stănciuc Nicoleta
40. Dressing vegan îmbogățit în compuși biologic activi din flori de crăiță CBI A 00624/2019 Garnai Maria Cristiana,
Mihalcea Liliana,
Vizireanu Camelia
41. Gem din dude (Morus) și procedeu de fabricație CBI A 00899/2019 Baston Octavian,
Pricop Eugenia Mihaela
42. Compoziție de aluat pentru biscuiți aglutenici cu gutuie (Cydonia) CBI A 00900/2019 Pricop Eugenia Mihaela,
Vizireanu Camelia,
Iordăchescu Gabriela,
Baston Octavian
43. Desert gelificat pe bază de fructe de pădure pentru diabetici și procedeu de fabricație CBI A 00898/2019 Baton Octavian
44. Procedeu și aparat pentru determinarea poluanților din atmosfera  utilizând tehnica DOAS MULTIUNGHI CBI A 00754/2019 Roșu Adrian,
Roșu Bogdan,
Constantin Daniel,
Arseni Maxim,
Voiculescu Mirela,
Georgescu Puiu Lucian,
Gurău Gheorghe,
Iticescu Cătălina
45. Metodă și aparat de dimensiune medie pentru colectarea microplasticelor din râuri și lacuri CBI A 00753/2019 Arseni Maxim,
Calmuc Mădălina,
Calmuc Valentina,
Roșu Adrian,
Munteniță Cristian,
Georgescu Puiu Lucian,
Iticescu Cătălina
46. Băutură destinată persoanelor cu displidemie CBI A 00742/2019 Dumitru (Brajdes) Caterina Nela,
Vizireanu Camelia
47. Matriță de ambutisare cu controlul cinetostatic al deformării CBI A 00923/2019 Păunoiu Viorel,
Teordor Virgil,
Baroiu Nicușor,
Constantin Georgiana Alexandra
48. Agrafă de compresie cu fixare multiaxială pentru chirurgie ortopedică din aliaj cu structură nanometrică CBI A 00046/2020 Gurău Gheorghe,
Dan Ioan,
Anișoara Cîmpean,
Gurău Malen Carmela,
Bîrsan Dan Cătălin,
Mitran Valentina
49. Rețeta unui compozit pe bază de materiale termoplastice și sticlă reciclate CBI A 00599/2020 Fetecău Cătălin,
Manole Iulian,
Stan Felicia,
Tudorache Octavian Ionuț
50. Sos cu ciuperci fără gluten și lactoză și procedeu de fabricație CBI A 00123/2020 Baston Octavian
51. Compoziție de pastă vegetală din mazăre și pudră proteică de cânepă și procedeu de obținere CBI A 00124/2020 Baston Octavian,
Pricop Eugenia Mihaela,
Istrati Daniela Ionela,
Vizireanu Camelia
52. Dulceață fortifiată cu miez de sâmburi grași și procedeu de fabricație CBI A 00125/2020 Baston Octavian,
Barna Octavian,
53. Gem fortifiat cu miez de sâmburi grași și procedeu de fabricație CBI A 00126/2020 Baston Octavian
54. Procedeu de obținere a unor exemplare cu randament de producție ridicat din rasele crap oglindă (cyprynus carpio specularis) și crap golaș (cyprynus carpio  nudus), prin introducere unor factori de stres hidric, termic și de lipsă a oxigenului asupra alevinilor CBI A 00273/2020 Munteanu (Pila) Mihaela,
Stanciu Silvius
55. Procedeu de obținere a unui furaj optimizat pentru creșterea crapului comun (cyprynus carpio), prin fortifierea dietei peștilor cu complexul - PM2, realizat pe bază de oligoelemente: fier și cobalt, introduse în furaj sub formă de nanoparticule complexe. CBI A 00229/2020 Munteanu (Pila) Mihaela,
Stanciu Silvius
56. Procedeul de eliminare activă a perturbațiilor și dispozitiv de zbor fără pilot de tip VTOL cu geometrie și configurație variabilă pentru optimizarea continuă a performanțelor și stabilității în timpul zborului CBI A 00404/2020 Murariu Gabriel,
Dragu Mihai Daniel,
Georgescu Puiu Lucian,
Iticescu Cătălina,
Epure Silviu,
Munteanu Dan,
Drașovean Romana
57. Băutură nealcoolică probiotică fermentată din sorg germinat și procedeul de obținere a acesteia. CBI A 00765/2020 Istrati Daniela Ionela,
Vizireanu Camelia,
Furdui Bianca,
Constantin Oana Emilia,
Buruiana Cristian Teodor,
Mișu Dan Cosmin,
Blaga (Costea) Giorgiana Valentina,
Dinică Rodica Mihaela

 

Tehnologii, metode, produse sau servicii inovatoare introduse și valorificate pe piață, în perioada 2017 - 2020 

Nr. Proiect Rezultat Beneficiar Contract nr.
1. Brevet RO 131180 B1 - Produs vegetal tartinabil și procedeu de obținere a acestuia Redevență 2018
4500
S.C. SANO VITA S.R.L. Contract Licență nr.16132/26.06.2017
2. Brevet RO 131180 B1 - Produs vegetal tartinabil și procedeu de obținere a acestuia Redevență 2019
4500
S.C. SANO VITA S.R.L. Contract Licență nr.16132/26.06.2017
3. Brevet RO 131180 B1 - Produs vegetal tartinabil și procedeu de obținere a acestuia Valoare cesiune 60.000,00 lei S.C. SANO VITA S.R.L. Contract cesiune brevet autentificat sub nr. 6866/14.12.2020

 

Facebook Twitter LinkedIn Vkontakte Email