Contact |
|||
Adresă: | Str. Domnească nr. 111, Galaţi, 800201 | ||
Telefon: | 0336 130 177 | ||
Fax: | 0236 460 165 | ||
E-mail: | secretariat.fsia @ugal.ro | ||
Website: | http://www.sia.ugal.ro | ||
Hartă: | Locație | ||
Prezentare |
|
Facultatea de Știința și Ingineria Alimentelor se numără printre cele mai prestigioase facultăți din cadrul Universității „Dunărea de Jos” din Galați, fiind recunoscută atât la nivel național, cât și internațional, pentru performanțele la nivel academic și în activitatea de cercetare, dezvoltare și inovare, fiind cea mai veche facultate de profil din țară. Facultatea de Știința și Ingineria Alimentelor și-a menținut locul în elita facultăților existente în prezent România, ca principal furnizor de educație și cercetare în domeniul fundamental Ingineria produselor alimentare și domenii conexe (biotehnologie, nutriție, alimentație publică, acvacultură).
În conformitate cu misiunea Universității „Dunărea de Jos” din Galați, misiunea asumată a Facultății de Știința și Ingineria Alimentelor este de a genera și de a transfera cunoaștere către societate, prin formare inițială și formare continuă la nivel universitar și postuniversitar, în scopul satisfacerii nevoilor de competente și de cunoaștere a mediului socio-economic, precum și valorificarea și diseminarea rezultatelor la nivel regional, național și internațional.
Facultatea de Știința și Ingineria Alimentelor dispune de resursele necesare (infrastructură modernă, resurse umane și materiale) pentru a susține performanța academică și cercetarea științifică la nivel de excelență prin intermediul celor două centre de cercetare, ierarhizate la nivel instituțional în categoria unități de cercetare de excelență, Centrul integrat de cercetare, expertiză si transfer tehnologic în industria alimentară (BioAliment-TehnIA) și Centrul român pentru modelarea sistemelor recirculante de acvacultură (MORAS) . Activitatea academică se desfășoară în domenii fundamentale acreditate pentru toate programele de licență, master și doctorat derulate în cadrul facultății. |
|
Conducere |
||
Decan: | Conf. univ. dr. ing. Cristian-Vasile DIMA | |
Prodecan: (responsabil cu activitatea didactică, relația cu studenții, managementul calității și relația cu mediul socio-economic) |
Ș. l. univ. dr. ing. ec. Ștefan-Mihai PETREA | |
Responsabil de departament: | Prof. univ. dr. ing. Camelia VIZIREANU | |
Departament |
|
Știința Alimentelor, Ingineria Alimentelor, Biotehnologii și Acvacultură (SAIABA) | |
Specializări |
|
Licență
|
|
Master
|
|
Doctorat
|